تو بلاد عرب لگیمات (LEGEYMAT)میگن و ترکا هم(lokma tatlisi یا kazi lokmasi) میگن که ترجمه ی تحت اللفظیش میشه شیرینی لقمه یا لقمه ی قاضی.وااای چقدرر اسم دارهنیشخند.تو شهرهای جنوبی ایران هم درست میشه....خیلییییی خوششمزه ستخوشمزه.مزه ش یه چیزی تو مایه های بامیه ست...ولی برخلاف بامیه خیلی قلق خاصی نداره و براحتی درست میشهچشمک...یه شکل دادن جالبی هم داره که من از تی وی ترکیه یاد گرفتمزبان

 


دستور از انجمن خانوم گل هست با یه کم تغییرات جزیی

مواد لازم

آرد 2 پیمانه

تخم مرغ 1عدد

مایه خمیر فوری 1 ق س

آب ولرم 1 پیمانه

برای شربت یا شهد (آب یک و نیم پیمانه شکر یک پیمانه...اگه خواستین میتونین توش  زعفران آسیاب شده و پودر هل هم بریزین )

 اول شهد را آماده میکنیم:همه ی مواد رو با هم مخلوط کرده و روی اجاق میگذاریم تا قوام بیاید. و بعد از پنج دقیقه شهد را از روی اجاق برمیداریم تا خنک شود.

آرد و خمیر مایه را در ظرفی مخلوط میکنیم.من با نصف مواد درست کردم.فقط تخم مرغ رو کامل ریختم.

وسطش رو گود کنید و تخم مرغ و آب ولرم رو اضافه کنید.


از وسط شروع کنید مخلوط رو بهم زدن  و بتدریج آرد رو بخوردش بدین.خمیر تقریبا شلی بدست میاد.


خمیر را در ظرفی در بسته در جای گرم به مدت 1 ساعت قرار میدهیم تا خمیر مایه عمل کنه و حجم خمیر دو برابر شه.الان که گرمه دمای اتاق مناسب هست برا عمل اومدنش.

تو یه ظرف گود روغن رو بریزین تا داغ شه

حالا خمییرو به دو صورت میتونین سرخ کنید

روش اول اینه که با قاشق از خمیر بردارین و بندازین تو روغن،اینطوری ممکنه شیرینیتون یکدست نشه.

ولی اگه میخاین شیرینیای خوشگل و گرد داشته باشین میتونین ازاین روشی که من از ترکا یادگرفتم استفاده کنین....به این صورت که که مقداری از خمیر رو با دستتون بردارین و دستتون رو مشت کنین،و فشار بدین،خمیررو از بین انگشت شست و سبابه تون بدین برین.فک کنم با عکس بهتر متوجه بشین.بعد قاشق مرباخوری رو بزنین تو روغن و وخمیری که از بین انگشتتون زده بیرون رو بردارین و بندازین تو روغن.به همین راحتیلبخند....قاشق رو برااین چرب میکنیم تا خمیر براحتی ازش جداشه و بیفته تو روغن.

 

 هم بزنید تا همه جای خمیر بطور یکنواخت سرخ شه

 بعد اینکه سرخ شدن بلافاصله بریزین تو شربت خنک...دو سه دقیقه منتظر بمونین بعد خارج کنین  و توی ظرف بچینین.خیلی خوب شربت و جذب میکنه...وختی گاز میزنین شربتش میزنه بیرون خوشمزه

                                      نوش جان!لبخند

 

 

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: نان وخمیرها , دسر , شیرینی


تاريخ : ۱۳٩۳/٥/٢٥ | ٦:٠٥ ‎ب.ظ | نویسنده : ملاحت | نظرات ()
.: Weblog Themes By Bia2skin :.