نان ارده,نونی که ازخوردنش سیر نمیشیلبخند!

مناسب حال وهوای این روزاست میتونه زینت بخش سفره های افطاریتون باشه! 

 


 

خمیرمایه ی خشک فوری 7 گرم

ارد سه پ

روغن 1/3 پ

شکر 2 ق س

شیر 1 پ

موادمیانی:

ارده 3/4 پ

شکر 3/4 پ

رومال:

یکعدد زرده ی تخم  مرغ

کنجد مقداری

موا میانی ارده و شکروباهم مخلوط کرده ...بذارید کنار... 

شیرراروی حرارت کمی گرم کنید ویک ق س ازشکروبهش اضافه کنید.دمای شیر باید درحدی باشه که دستتونو نسوزونه...بعد ازکنترل دما خمیر مایه رو بهش اضافه کرده و مخلوط کنید وبذارید کنار تاعمل بیاد.حدودا 10 الی 20 کافیه.ازاضافه کردن خمیر مایه یادم رفته بعکسمافسوس

   باقیمانده ی شکررو با روغن مخلوط کرده..

   خمیرمایه ی عمل اومده رو بهش اضافه کنید.

بعد اینکه یه کم مخلوط کردین ارد رو کم کم بهش اضافه کنید...مقدار ارد تقریبی هست چون نوع ارد ها باهم فرق داره... تمام اردمن لازم نشد .پس کم کم اضافه کنید . 

وقتی خمیر توی کاسه جمع شد وچسبندگی نداشت روی سطح ارد پاشی شدهمنتقل کنید وحداقل پنج دقیق ه ورز دهید...درست ورزدادن خمیر باعث عمل اومدنش میشه...با کف دست خمیرو مثل عکس زیر باز کنید ودوباره جمع کنید ودوباره...اینکارو پنج دقیقه تکرار کنید...

 

ودراخر خمیررو چند بارروی سطح کار بکوبید وردرظرف کمی روغن ریخته خمیر رو توش بچرخونین تا هم خود خمیر هم همه جای  ظرف چرب شه.اگه ورز دادن براتون سخته میتونین خمیرو صدبار به سطح کار بکوبین.روی ظرف رو بپوشونین وبذارین تاخمیر نیم ساعت تا یکساعت اسراحت کنه.تو این فاصله نباید به خمیر دست بزنین...بقول مامانم میترسه ودیگه ورنمیادنیشخندبعععلههه.(من معمولا فروروشن میکنم وقتی خیلی کم گرم شد خاموش میکنم وظرف خمیرو میذارم توش)

این خمیر من بعد یکساعت.قربونش برم چقدم خوشگل وراومدهقلب

یه مشت به وسطش بزنین تا پفش بخابه

خمیررو بروی سطح کار منتقل کنید.وپنج یا شش قسمت مساوی تقسیم کنید.هرکدوم رو به شکل بیضی باز کنید ودوقاشق ازمواد میانی رو بارعایت فاصله ازطرفین قراردهید.ازیک طرف شروع کنید به رول کردن دوسر خمیروبهم بچسبونین.یه کم بکشین تا دراز تر بشه وشروع کنین به پیچیدن.عکس مرحله به مرحله:

 

.بافاصله ازهم توسینی فربچینین. وبیست دقیقه ی دیگه درحالی که روشو بادستمال تمیزی پوشوندیم استراحت میدیم.بعدازاستراحت دوم روشو زرده ی تخم مرغ میزنیم وکنجدمیپاشیم.

    توی فرازپیش گرم شده قرار میدیم.بادمای 180 درجه.بمدت 20 دقیقه.مسلما دمای فراباهم فرق میکنه شمام چک کنین.

به شدت توصیه میشه.خوشمزه

 

                               

   

                                      نوش جان!لبخند

 

 

 

منبع:ماهنامه ی هنراشپزی

 


موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها: نان وخمیرها , سفره ی رمضان


تاريخ : ۱۳٩٢/٤/۱٩ | ٧:۱٤ ‎ب.ظ | نویسنده : ملاحت | نظرات ()
.: Weblog Themes By Bia2skin :.